Skip to main content

Overige diensten

Personenalarmering en woningtoegang

VEILIG THUIS IN UW EIGEN OMGEVING

U wilt graag zo lang mogelijk zelfstandig wonen in uw eigen vertrouwde omgeving. Dan is het belangrijk dat u zich veilig voelt. Wat als u plotseling iets overkomt terwijl u alleen thuis bent? Met Personenalarmering van Sint Annaklooster kunt u in noodgevallen altijd direct laten weten dat u hulp nodig heeft.

HULP NODIG?

Met één druk op de knop maakt u contact met de medewerkers van de zorgcentrale en kunt u ondersteuning inroepen. Dat kan 24 uur per dag, 7 dagen per week. Een veilig en vertrouwd gevoel, voor u maar ook voor uw dierbaren.

SAMENWERKING MET ALTIDE

Sint Annaklooster werkt voor de personenalarmering samen met Altide. Altide heeft een 24/7 bemande alarmcentrale met zorghulpverleners. Zij zorgen dat u zo snel mogelijk de hulp krijgt die u nodig heeft, of dat nu uw mantelzorger is, een medewerker van Sint Annaklooster of direct een huisarts/ambulance. 

ZO WERKT PERSOONSALARMERING

1. Er is iets met u aan de hand. U drukt op de alarmknop.
2. De zorgprofessional van Altide vraagt wat er aan de hand is.
3. De zorgprofessional van Altide schakelt hulp in.
4. De hulp komt bij u, vrijwel altijd binnen 30 minuten. Dat kan een naaste of bekende zijn (mantelzorger)
of een professionele hulpverlener (uw thuiszorgorganisatie of ambulance).


VEILIGE WONINGTOEGANG

Sint Annaklooster kiest ervoor om geen toegangssleutel(s) van uw woning in beheer te nemen. We werken met een sleutelkluis ofwel een slim elektronische deurslot. Zo kunnen we sneller bij u zijn in geval van een spoedoproep.
Sint Annaklooster werkt hiervoor samen met Altide. Altide biedt een tweetal veilige oplossingen voor woningtoegang, namelijk een slim elektronisch Telelock-slot en een veilige SKG gecertificeerde Puck sleutelkluis. Met het slimme elektronische slot kan een zorgverlener via een beveiligde app met een digitale sleutel op de telefoon toegang krijgen tot uw woning. Met dezelfde app heeft onze medewerker eventueel ook toegang tot de centrale deur van het appartementencomplex waar u woont.

SLIM ELEKTRONISCH SLOT

Het elektronisch slot is niet zichtbaar aan de buitenzijde van uw woning en daarmee in onze ogen de meest veilige oplossing. Wanneer u kiest voor een elektronische oplossing met een slim slot bepaalt u altijd zelf wie toegang heeft tot de woning. U kunt zelf digitale sleutels uitgeven aan familie of mantelzorgers en u geeft zelf één sleutel aan onze organisatie.

U KIEST ZELF

U dient zelf voor een woningtoegang oplossing te zorgen. De kosten voor deze toegangsmogelijkheden zijn voor eigen rekening. U kunt ook zelf een sleutelkluis aanschaffen. Houd daarbij rekening met keurmerken en certificeringen. Het gaat immers om de toegang tot uw woning en een sleutelkuis wordt aan de buitenkant van uw woning gemonteerd. 

MEER INFORMATIE

Voor meer uitgebreide informatie en advies over personenalarmering, dan verwijzen wij u naar de website van Altide. Tijdens kantooruren kunt u ook telefonisch contact opnemen met de klantenservice van Altide via 088 980 09 53. Zij helpen u graag verder.