Skip to main content

Hospice Valkenhaeghe

Kosten

KOSTEN

Als u in een hospice verblijft, krijgt u te maken met kosten voor verzorging, verpleging, verblijf en ondersteuning. Hieronder leest u welke kosten u wel en niet vergoed krijgt. 

 • Verpleging en verzorging.
  Deze kosten worden vergoed door uw zorgverzekeraar. In sommige gevallen kan er sprake zijn van een eigen bijdrage.  

 • Medische kosten en de kosten van de arts
  Deze kosten worden ook vergoed door uw zorgverzekeraar. In sommige gevallen ontvangt u en gedeeltelijke vergoeding voor medicijnen. Dit geldt ook voor zaken die niet binnen het basispakket vallen, zoals hulpmiddelen of verbandmiddelen. U kunt deze kosten zelf, net zoals thuis, declareren bij uw zorgverzekeraar. 

 • Schoonmaak 
  De kosten voor het schoonhouden van uw kamer worden vergoed vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Voor uw komst vraagt Sint Annaklooster namens u WMO-zorg aan bij uw gemeente. U betaalt hiervoor een bijdrage aan het CAK

 • Verblijf in het hospice
  De overige kosten van uw verblijf worden niet vanuit de basisverzekering vergoed. Denk aan kosten voor huur, maaltijden, energie, tv en internet. Daarom betaalt u een eigen bijdrage per dag aan Sint Annaklooster. In de tarievenlijst 2024 vindt u de actuele eigen bijdrage. Bij sommige verzekeraars wordt (een deel) van de eigen bijdrage vergoed via de aanvullende verzekering. Als u hier vragen over heeft, kunt u contact opemen met uw zorgverzekeraar. 

TARIEVEN AAANVULLENDE DIENSTEN

In de tarievenlijst 2024 vindt u ook een overzicht van de kosten van aanvullende diensten. Zoals het tarief van maaltijden voor bezoekers of de prijs per nacht voor bezoek dat bij u blijft logeren.

MEER INFORMATIE

Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen over kosten en vergoedingen? Neem dan contact op met uw zorgverzekeraar of met ons Cliënt Servivebureau. 

Cliënt Servicebureau Sint Annaklooster 
Aalsterweg 285 C
5644 RE Eindhoven
T: 040 - 209 84 49
E: 

Contact

Hospice en logeerhuis Valkenhaeghe
1e Haagstraat 89
5707 XN Helmond
T: 040 - 209 84 00 
E: