Skip to main content

Hospice en Logeerhuis Valkenhaeghe

Wat kunt u verwachten?

Zorg in de laatste levensfase

Hospice en Logeerhuis Valkenhaeghe is er voor zieken vanaf 18 jaar. De palliatieve zorg is gericht op begeleiding van het stervensproces; bijvoorbeeld door pijn- en symptoomverlichting. Gedurende de opname is er ook aandacht voor emotionele, spirituele en sociale behoeften. De zorg in de laatste levensfase valt onder de verantwoordelijkheid van een gespecialiseerde huisarts in de palliatieve zorg van het hospice.

Samen met u, uw familie en naasten wordt de zorg ingericht. Familie en naasten zijn altijd welkom in het Logeerhuis en Hospice; er zijn geen bezoektijden.

Hospice en logeerhuis Valkenhaeghe biedt:

  • 24 uur per dag professionele zorg

  • Huiselijke appartementen (voorzien van airconditioning) met eigen badkamer en kitchenette

  • Stilteruimte, familiekamer en ruimte voor persoonlijke eigendommen

  • Respect voor elke levensovertuiging

  • Nazorg aan familie en naasten

Het team bestaat uit palliatief deskundige artsen, verpleegkundigen, ziekenverzorgenden, zorghulpen, geestelijk verzorgers en vrijwilligers. Hospice en Logeerhuis Valkenhaeghe biedt hoogwaardige palliatieve zorg die in enkele situaties kan uitmonden in een vraag om euthanasie. In de Hospices van Sint Annaklooster bieden we in principe geen euthanasie. We helpen onze gasten bij de bestrijding van lijden en pijn. Kiest de gast voor euthanasie, dan wordt deze begeleiding vanuit het Hospice door de huisarts van de gast gedaan.

Bekijk hiernaast een film over Valkenhaeghe, welke ter ere van het vijf jarig bestaan van Valkenhaeghe is gemaakt.

Lees hier de visie op Hospicezorg van Sint Annaklooster.