Hospice en Logeerhuis Valkenhaeghe

Wat kunt u verwachten?

Zorg in de laatste levensfase

Hospice en Logeerhuis Valkenhaeghe is er voor zieken vanaf 18 jaar. De palliatieve zorg is gericht op begeleiding van het stervensproces; bijvoorbeeld door pijn- en symptoomverlichting. Gedurende de opname is er ook aandacht voor emotionele, spirituele en sociale behoeften. De zorg in de laatste levensfase valt onder de verantwoordelijkheid van een gespecialiseerde huisarts in de palliatieve zorg van het hospice.

Samen met u, uw familie en naasten wordt de zorg ingericht. Familie en naasten zijn altijd welkom in het Logeerhuis en Hospice; er zijn geen bezoektijden.

Hospice en logeerhuis Valkenhaeghe biedt:

  • 24 uur per dag professionele zorg

  • Huiselijke appartementen (voorzien van airconditioning) met eigen badkamer en kitchenette

  • Stilteruimte, familiekamer en ruimte voor persoonlijke eigendommen

  • Respect voor elke levensovertuiging

  • Nazorg aan familie en naasten

Het team bestaat uit palliatief deskundige artsen, verpleegkundigen, ziekenverzorgenden, zorghulpen, geestelijk verzorgers en vrijwilligers. Hospice en Logeerhuis Valkenhaeghe biedt hoogwaardige palliatieve zorg die in enkele situaties kan uitmonden in een vraag om euthanasie. Een aanvraag voor euthanasie is niet uitgesloten binnen Sint Annaklooster. De bestaande regelgeving en richtlijnen worden hierbij zorgvuldig in acht genomen.

Bekijk hiernaast een film over Valkenhaeghe, welke ter ere van het vijf jarig bestaan van Valkenhaeghe is gemaakt.

Lees hier de visie op Hospicezorg van Sint Annaklooster.

Contact

Hospice en Logeerhuis Valkenhaeghe
1e Haagstraat 89

5707 XN Helmond
T: 0492 - 760200 (svp na 11.00 uur i.v.m. zorg cliënten)
Fax: 0492 - 760219
E:

Sint Annaklooster beschikt over een ANBI status. RSIN-nummer: 003820130 - © Copyright Sint Annaklooster - Foto's: Bram Saeys - website: Van Dongen Design - Inloggen