Skip to main content

logo

Bel ons

Mail ons

Nieuws

Samenwerking thuiszorgorganisaties in Zuidoost Brabant

De vraag naar thuiszorg neemt steeds meer toe, terwijl het steeds moeilijker wordt om personeel te vinden. Sint Annaklooster, Rinette Zorg, Zuidzorg en Archipel Thuis, thuiszorgorganisaties in de regio Zuidoost-Brabant, hebben daarom afspraken gemaakt om samen te werken en samen de zorg voor de cliënten mogelijk te maken.

Anita Bliek wijkverpleegkundige Sint Annaklooster in Eindhoven-Noord: “Het komt vaak voor dat we een nieuwe cliënt krijgen voor wie we de zorg bijvoorbeeld in de ochtend wel zouden kunnen leveren, maar niet de zorg in de avond. We hebben daar dan op dat moment niet voldoende collega’s voor. Daarom ben ik blij met deze samenwerking, want in dit voorbeeld kan een andere thuiszorgorganisatie de zorg in de avond verzorgen.
Door de samenwerking kunnen we efficiënter werken en aan meer cliënten zorg verlenen.”

Pilot Sint Annaklooster en Archipel

Afgelopen maanden hebben Sint Annaklooster en Archipel een pilot gedaan. Anita: “Dat verliep heel goed en soepel. Wij kunnen in elkaars systeem, maar houden nog allebei een eigen intake en maken ieder een eigen zorgplan. We houden rekening met waar een cliënt woont, zodat de reistijd van de medewerkers zo kort mogelijk is.”

Uitbreiding samenwerking

De pilot is goed verlopen. Daarom wordt de samenwerking uitgebreid met Rinette Zorg en Zuidzorg. Iedere organisatie heeft een projectleider die samen gaan kijken naar overkoepelende zaken als:

 • Betere doorstroom richting de thuiszorg
 • Efficiëntere inzet van medewerkers
 • Bevorderen van zelfredzaamheid
 • Het afstemmen van de systemen (o.a. toegang tot de cliëntendossiers)
 • Financiën (hoe verloopt de facturatie richting de zorgverzekeraar)

Over dit artikel
 • Geplaatst op:
  31 januari 2023
 • Aangepast op:
  31 januari 2023

Laatste nieuws