Skip to main content

Studenten

Over dit artikel
  • Geplaatst op:
    26 mei 2020
  • Aangepast op:
    26 mei 2020

Andere studenten

  • Lauren

    Lauren werkt bij Sint Annaklooster: ‘Geen dag is hier...

Lauren

Lauren werkt bij Sint Annaklooster: ‘Geen dag is hier hetzelfde’

Volg jij een opleiding in de zorg, of ben je al klaar en kun jij in de zomervakantie een zakcentje gebruiken? Sint Annaklooster is voor juli en augustus op zoek naar vakantiekrachten voor meerdere afdelingen in Eindhoven en omstreken. Heel tof werk dat wordt afgestemd op het niveau van jouw leerjaar. Lauren Veldman (18) is er na haar stage als ‘Helpende’ blijven werken. “Als je van diversiteit en contact met mensen houdt, moet je dit zeker gaan doen”, zegt ze.

Lauren is tweedejaars MBO Verpleegkunde niveau 4 aan het Summa collega in Eindhoven. “Na mijn stage ben ik gevraagd om hier te blijven werken in de flexpool”, zegt ze. “Ik werk nu als helpende. Ik help bijvoorbeeld cliënten bij het aantrekken van hun steunkousen. Hoe meer je kunt, des te meer je mag doen. Heel leuk is dat”

Kleinschalig

Ook wanneer je (nog) geen opleiding volgt in de zorg, maar je wel graag in deze richting wil gaan oriënteren, kun je tijdens de vakantieperiode bij ons komen werken. HR adviseur Mieke Blankers: “Je verricht dan vooral huishoudelijke taken bij de mensen thuis, of op een van onze locaties. We zijn een kleinschalige organisatie, waar iedereen elkaar kent. De lijntjes zijn daarom kort én bovendien werk je in een fijn team.”

Echt welkom

Lauren kan dat beamen: “Wanneer ik vragen heb of ergens mee zit, staan de leidinggevenden altijd klaar om me te helpen. Ik voel me echt welkom hier. Je merkt dat iedereen dankbaar is dat je de uren kunt maken. Iedereen heeft zijn of haar eigen routes, dus wanneer ik naar een cliënt ga, ben ik alleen. Toch heb ik veel contact met collega’s. In de pauzes tussendoor is vaak ruimte voor overleg. Waar sta ik, wat gaat er goed, en wat niet zo? Het is naast gezellig dus ook leerzaam.”

Onderdeel van het team

“Wat ook tof is, is dat je vrij bent om je eigen uren in te plannen”, gaat Lauren verder. “Het is niet zo dat je vast wordt ingedeeld. Het is heel flexibel, dus voor vrije tijd is ruimte genoeg. Daarnaast vind ik het prettig dat er, ondanks dat ik nog niet zo heel veel werkervaring heb, toch naar mij wordt geluisterd als ik ideeën aandraag. Ik leer van hen, maar zij ook van mij. Ik voel me echt onderdeel van het team.”

Ruimte voor een praatje

“Veel van de taken die je bij ons als vakantiekracht verricht, zijn huishoudelijk”, zegt Mieke. “Dat geldt vooral voor eerstejaars en mensen zonder opleiding in de zorg. Toch is het absoluut geen saai werk. Je hebt met cliënten te maken die het gezellig vinden dat je er bent. Misschien besluit je na de zomer wel om in de zorg te gaan werken. Wie weet. Hoe langer je bij ons werkt, des te breder je takenpakket uiteindelijk zal worden. Dus ben je ouder dan 18 en ben je enthousiast en flexibel inzetbaar? Welkom!”

Divers werk

Lauren wil na deze opleiding doorstuderen, om in plaats van met ouderen, met kinderen te gaan werken. Maar voor nu is ze superblij met deze bijbaan. “Je kunt natuurlijk vakken gaan vullen bij de supermarkt”, zegt ze. “Dat is alleen elke dag hetzelfde. Deze baan is echt heel divers. Bovendien ben je een luisterend oor voor mensen. Dat kan een praatje zijn, maar mensen nemen je echt in vertrouwen, dus het is ook nog eens werk waar je heel veel voldoening uithaalt.”

Wil jij ook een bijdrage leveren aan kleinschalige, hartverwarmende zorg en werk je graag met passie vanuit je hart? Dan voel jij je vast thuis binnen Sint Annaklooster. Kijk hier voor de vacature.