Mies: ambulant forensisch begeleider bij Rentree
Laatste nieuws
"Iedereen verdient een tweede kans"
Het begint met een thuis
De medewerkers van Rentree geloven dat er aandacht moet zijn voor alle problemen van de cliënten. Het traject start daarom met een goede eigen woonplek. “Sint Annaklooster heeft een aantal trainingswoningen in Eindhoven”, vertelt Mies. “Vervolgens maken we gebruik van de stichting DOOR! om een zelfstandige woning te vinden. Het eerste jaar staat het huis op naam van Sint Annaklooster en als het goed gaat, komt het huurcontract op hun eigen naam. Vanuit hun eigen plekje kunnen ze werken aan hun toekomst. We werken daarbij veel samen met onder andere reclassering en verslavingszorg.”
Spreekbeurt over drugs
Mies heeft haar beroepskeuze niet van een vreemde. “Mijn moeder werkte in de zorg, mijn vader in een gevangenis. Door hen ben ik op jonge leeftijd bekend geraakt met de doelgroep. Er werd thuis altijd heel open gepraat over alle uitdagingen van deze doelgroep. Op de basisschool al deed ik mijn spreekbeurt over drugs. Er kunnen veel dingen gebeuren in een mensenleven en iedereen verdient een nieuwe kans, dit was de boodschap die ik vroeger meekreeg. Vanuit deze gedachte werk ik bij Rentree.”
Dit maakt mijn werk zo leuk
“Iedere cliënt is anders. En iedereen heeft hele interessante vragen waar ik ze bij kan helpen. Dat maakt mijn werk zo leuk”, vertelt Mies. Daarbij brengt haar werk een grote mate van hectiek. “Mijn dag loopt bijna altijd anders dan gepland. Ik begeleid cliënten met grote vragen zoals bijvoorbeeld een goede invulling van de dag, of het contact herstellen met ouders. Maar ik help ze ook als er een moeilijke officiële brief op de mat valt, of als er problemen zijn met geld.”
Band opbouwen
“Mijn collega’s zijn belangrijk. We werken in een klein en hecht team, waardoor we elkaar heel goed kennen. Als het nodig is maken we tijd voor elkaar. Het is fijn dat we veel verantwoordelijkheid hebben. Rentree is een kleine organisatie; zo kunnen we echt maatwerk leveren. Onze trajecten duren gemiddeld twee jaar. Je kunt daardoor ook echt een band met de cliënten opbouwen.”
Na het afronden van het traject is er soms nog ambulante begeleiding nodig. “Ik zie het als een compliment dat ze dan in bijna alle gevallen kiezen om de begeleiding bij Rentree te behouden. ‘Bij jullie heb ik het fijn gehad’, krijg ik dan te horen. Daar doe je het toch voor.”
Werken bij Rentree
Mies studeerde HBO Sociaal Juridische Dienstverlening. “Tijdens mijn studie en stages zocht ik steeds naar de combinatie met hulpverlening.” Heb je een studie als HBO rechten, social work of toegepaste psychologie gevolgd? Ook met deze opleidingen is het werk van Mies een optie.
Lijkt het jou leuk om bij Rentree te werken stuur een mail of bel naar de afdeling HR: 040-209 8429.
De medewerkers van Rentree zijn voorzichtig met het delen van prive-informatie. Daarom hier geen foto van Mies, maar algemene foto’s van Rentree.